skip to Main Content

Snij de lelies schuin af

Lelies kunnen het best vervoerd worden in hun verpakking, bij voorkeur bij een lage temperatuur. Zodra u de bloemen heeft uitgepakt, begint u met het schuin afsnijden van de stelen. Hierdoor wordt het oppervlakte vergroot waarmee de lelie water kan opnemen. Bij voorkeur heeft de snede een lengte van zo’n 1 tot 1,5 centimeter.

Schoon

Gebruik schoon water in een schone vaas. De vaas moet goed schoon zijn en gevuld worden met schoon water. Aan het water kan snijbloemenvoedsel worden toegevoegd. Als aan het water geen snijbloemenvoedsel is toegevoegd, dan is het raadzaam het water regelmatig te verversen, eventueel met het opnieuw afsnijden van de bloemen. Het water in de vaas dient regelmatig te worden bijgevuld. Als het water in de vaas troebel wordt, dient het vervangen te worden.

Geen zon

Laat deze in ieder geval niet in het water in de vaas hangen; dit veroorzaakt ongewenste bacteriegroei waardoor de lelies sneller verwelken. Lelies houden niet van zonlicht; ook dit versnelt het verwelken.
Bij het rangschikken van de lelies in de vaas is het belangrijk dat de onderste bladeren van de lelie verwijderd worden.

Back To Top